All Rail modeltreinen
Littfinski wissel decoder
Esu Ecos 2
Proefbaan

Op dit moment gebruik ik het Roco systeem (hoop snel mijn Esu Ecos centrale te hebben) en ben wat proeven aan het doen met het digitaal schakelen van de Wissels, ik had een Littfinski S-DEC-4-DC bij conrad besteld.

 

Ook direct maar even een wissel aandrijving van Conrad mee besteld met bestelnummer 219998.

De Montage van de print was heel eenvoudig 15 minuten solderen en was hij klaar, alles staat goed beschreven in het beschrijving. Toen aangesloten en getest met een oude roco wissel, knopje indrukken en een wissel commando geven met de roco centrale. Nog een keer op het knopje drukken om uit de programmeer stand te gaan en het werkte bijna in 1 keer. Even alles nagelopen en ik was 1 pinnetje van een ic vergeten te solderen. Daarna werkte het perfect.

 

Toen de Conrad wissel aandrijving er op aangesloten. Dit werkte maar 1 kant op en als je dan de aansluitdraden omdraait gaat die de andere kant op???? Probleem is de combinatie van de aandrijving met de Littfinski, dat gaat nooit goed samenwerken. Toch wilde ik graag gebruik maken van deze wissel aandrijving omdat deze zo goedkoop is. Even opengemaakt om te kijken hoe die er van binnen uitziet. Dat viel erg tegen de schakel contacten zijn erg kwetsbaar en fragiel, de overbrenging van tandwiel en tandheugel zit erg veel speling op. Alles bij elkaar denk ik dat het niet heel lang mee zal gaan.

 

Conclusie: Littfinski is een mooi betaalbaar product en werk goed met magneet wisselaandrijving.

Conrad wisselaandrijving zal ik nooit mee gaan werken.

 

Nu op zoek naar een betere oplossing om de wissels mee aan te sturen!!